Dingens&Kuhn - Concept&Sculpture


Tegning "Atlas, solbrønnen"
Tegning "Atlas, solbrønnen"

Kunstnerteam:

Samarbeid med andre kunstnere byr også på en interessant utfordring for meg. I flere år har jeg og grafikeren Christine Dingens (www.christinedingens.com) arbeidet sammen i et kunstnerteam.

Vi konsentrerer oss om oppgaver innen prosjekter med utsmykning av offentlige bygg. Vi presenterer ideene våre i konkurranser for kunst i offentlig rom og søker herved også samarbeid med arkitekter og landskapsarkitekter.
I våre anvendte kunstprosjekter gjelder det i første omgang å utvikle felles ideer som tilfredsstiller våre personlige krav til oppgaven. I denne sammenheng er det Christines oppgave å skape et konsepsjonelt grunnlag som oppfyller konkurranseoppgaven og som dokumenterer og illustrerer vår spesifikke ide. Også kombinasjonen av grafikk og skulptur byr på nye uttrykksformer, som f.eks. i struktur, tegning, typografi og relieff. Oppgaven min er å gi en nøyaktig forvandling av ideene våre i stein og dermed i den kunstneriske fremstillingen i en skulptur. I samarbeidet vårt prøver vi å utvikle kunstneriske ideer som integrerer seg best mulig i arkitekturen i offentlig rom, det sosiale miljøet, omgivelsene og samfunnet.

Vår målsetning er å skape kunstobjekter som reflekterer dagens tankegang i kombinasjon med naturlige elementer som for eksempel vann, lys, klang eller alternative energier – og som formidler en atmosfære. Det finnes ingen grenser for uttrykksmulighetene, men likevel er vi hele tiden opptatt av mennesket i relasjon til sosialt miljø, kultur, historie, vitenskap og teknikk. Utfordringen ligger i å finne et kunstnerisk løsning på dette og å beskrive nye veier som er bærekraftige