"Årstidener skulpturer"/ Sculptures of seasons

Kunstnerisk påvirking på det sosiale liv/ Åssiden vidergående skole

De tre skulpturene har tittelen ”Årstidenes skulpturer” og består av en sommerskulptur, en vinterskulptur og en vår-/høstskulptur. Alle tre er egnet til å sitte og oppholde seg på, og har som mål å kunne innvirke på elevenes sosiale liv. De har også en kunstnerisk egenverdi. 


Oppvarmet kunstverk 
Kunstobjektet foran hovedinngangen har innlagt varmekabel, og vil oppleves varm å sitte på selv i mange kuldegrader. Dette skal legge til rette for at skulpturen skal være et attraktivt oppholdssted også vinterstid. Steinen skal holde 25 grader, noe som skal reguleres ved hjelp av en termostat. Steinoverflaten skal avgi jevn varme. Siden steinens format er uregelmessig med forhøyede sideflater, skal man kunne sitte bekvemt med ryggen mot den varme steinen. 

Solid materiale 
Skulpturene er laget av labradorstein, som er en monzonitt, og er en høyverdig og varig steinsort. Dette gjør at kunstverket trenger minimalt med vedlikehold for å bevare sine kunstneriske, estetiske og tekniske kvaliteter i fremtiden. Overflaten er polert for å understreke fargene. Objektene skal også kunne ses fra omtrent alle steder på tomta rundt nybygget.