Kunst i midtpunktet/ Larviks hjerte

Fra konseptet: "Larviks Hjerte", kunst i midtpunktet

 

..."Ideen med „Kunst i midtpunktet“ ønsker forøvrig ikke bare å konsentrere seg om det geografiske, men fokuserer fremfor alt på området som karakteriserer stedet. Larvik som „Larvikitt“ steinens by finner også informasjon om den geologiske forekomsten i midtpunktet. Kunsten har til formål å formidle geografi og geologi med et utsagn til Larvik kommune. Larviks geografiske midtpunkt skal markeres med kunst, slik at stedet stiller et kulturelt krav. Med utgangspunkt i Larvik kan man gå på leting etter og oppdage kunst - kultur kjenner ingen grenser.

Ideen er å plassere en utformet skulptur av ”Larvikitt” steinen, som produseres i Larvik kommune, i skogen på det geografiske midtpunktet, for på denne måten å slå en bro over til byen Larvik og kulturen der. Det kulturelle innholdet skal ikke bare konsentreres i byens sentrum slik som Indre Havn eller Stavern, men omlandet rundt skal også gjøre seg bemerkbart.

Larvikitt-skulpturen er utformet som et hjerte og føyer seg inn i landskapet med sin myke, kvinnelige form. „Et steinhjerte for Larvik“ skal gi en liten hentydning til steinproduksjonen i Larvik og til urmaterialet stein, som står for livets opprinnelse. Den som ser på hjerteskulpturen, skal kunne ane steinens betydning for Larvik og også begripe urmaterialet i fjellet under føttene sine på høyplatået...."