"Tonen", Knut Steen skulptur foran kulturhuset Larvik, fellesprosjekt

Marmor modellen
Marmor modellen

Fra Østlandsposten: http://www.op.no/kulturhuset/article3712010.ece

 

..." Det er flott å få en sånn attraksjon ved innkjørselen til Bølgen. Skulpturen er i Norges nasjonalstein, larvikitt, og ruver i terrenget med sine sju meter...Modellen er hvit som marmor, det materialet Knut Steen har arbeidet mest med siden han flyttet til Italia...Nå har endelig Lundhs Labradoreksport funnet den rette steinblokken til skulpturen. Den er nesten åtte meter lang og veier 53 tonn.

 - Skulpturen blir i «Blue Pearl» stein fra Tveidalen. Det er den lyse granitten, forteller Thor Lundh. Billedhoggeren Martin Kuhn, som bor i Tjølling, skal ha ansvaret for utformingen av skulpturen.

 Han har vært en uke hos Knut Steen i Pietrasanta for å diskutere utformingen.

 - På grunn av den slanke formen og høyden, har vi fått SINTEF i Trondheim til å undersøke at den vil tåle vær og vind. Det har ført til at Steen har måttet foreta noen endringer. 

- Den store blokken skal kjøres til Bohuslän i Sverige for å sage det grøvste. Så skal den finskjæres og modelleres i Stålaker-bruddet i Tjølling av Martin Kuhn og hjelpere.

- Hvordan skal de komme til inni der? Spør han og peker inni folden mellom de to «seilene». Martin Kuhn mener det skal la seg gjøre...Thor Lundh forteller at de har landet på å polere hele skulpturen..."..

http://www.op.no/kulturhuset/article5116870.ece
http://www.op.no/kulturhuset/article5116870.ece