martinkuhn.recently


Nesjarmonumentet i Helgeroa
Nesjarmonumentet i Helgeroa

 

"Nesjarmonumentet”
  

"..I følge sagaen reiser Olav Haraldsson et stort kors på kysten i nærheten av Helgeroa for å symbolisere innføringen og overholdelsen av kristendommen i Norge. Denne tydelige demonstrasjonen på kristen tro var sannsynligvis synlig både til vanns og lands som symbol og landemerke. I 2016 feiret denne historiske hendelsen, „Slaget ved Nesjar“ i 1016, tusenårs- jubileum og kunsten fikk i oppdrag å skape et monument som visuelt skal dokumentere og minne om dette slaget og samtidig formidle den nasjonale betydningen for Norge. 

Steinbøker
Steinbøker
Download
Geologiske Steinbøker
Flyer klein test 1.pdf
Adobe Acrobat Dokument 9.4 MB

Denne steinbok-ideen har jeg videreutviklet til en sammling av geologiske bøker, som representere jordens historie.  I sammenarbeid med NGU har jeg fått muligheten å bruke forskjellige bergarter fra Norge. Jeg har sammlet 12 norske steinprøver og har begynt å lage en geologiske utgave av bergarter. Hver stein for seg forteller om jorden, menskener, geologi og kunst.

 
The Drop
The Drop

 

Kunst i naturen

"The Drop" er en skulptur fra den kunstneriske konfrontasjonen med temaet "vann og stein". Vann som et flytende element treffer steinen og etterlater en uttalelse og en tilstand.